ADANA / CEYHAN - Fevzi Çakmak Ortaokulu

May

Okulumuz Matematik Öğretmenlerinden Mehmet Sercan ÜĞLÜ'nün kurucu ortaklığını yaptığı  Europe - We Are All Different But the Same! isimli uluslararası eTwinning projesinde sona yaklaştık. Projede Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, İspanya, Gürcistan ülkelerinden ve ülkemiz Türkiye'den ortaklarımız var. Bu projenin amacı, Avrupa ülkelerinin dilsel, kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtmak, ülkeler arası benzer ve farklı özellikleri fark etmektir. Bu kapsamda projemizde okul tanıtımı, il-ülke tanıtımı, kelime bulutu çalışmaları, ilginç bilgilerin paylaşımı, uluslararası yemek kitabı, somut ve soyut kültürel miraslar kitabı gibi etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz eğlenmiş, öğrenmiş, uluslararası arkadaşlar edinmiş ve yabancı dillerini geliştirmişlerdir. Mayıs ayı sonunda bitmesi planlanan projeye öğrencilerimiz zevkle katılıp eğlenerek bir çok yeni bilgi edindiler.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir sevinç ve coşkuyla kutladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasını ve egemenliğin bizlere verilmesini sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm atalarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle bayramımızı kutladık. Kutlama programında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun....

Fevzi Çkmak Ortaokulu 2.Dönem 1.Ortak Sınav Tarih ve Saatleri

Mrt

Birlikte başarmanın ne demek olduğunu gösteren 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanımızı savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale'yi destan kılan milletimizin tüm zaferleri kutlu olsun.

May

Pictes Projesi kapsamında okulumuza kazandırılan Bilişim Teknolojileri sınıfımız hizmete girmiştir. Öğrencilerimiz bilişim teknolojileri ve yazılım dersini yaparak ve yaşayarak öğrenecek ,etkin ve güzel zaman geçirebilecekleri Bilişim Teknolojileri sınıfımızı artık verimli bir şekilde kullanacaklardır.

Nis

Fevzi Çakmak Ortaokulu olarak okulumuzda çıkarılacak olan okul dergimiz İçin Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şahin BOZKURT' u makamında ziyaret ederek kendileriyle bir röportaj gerçekleştirdik. Bize değerli zamanını ayırdığı için Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şahin BOZKURT' a , emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Fevzi Çakmak Ortaokulu olarak okulumuzda çıkarılacak olan okul dergimiz İçin Ceyhan İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Bayram Yılmaz'ı ziyaret ederek kendileriyle bir röportaj gerçekleştirdik .Sayın Kaymakamımıza, bizleri kabullerinden dolayı çok teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

Ekm

Okulumuzda TÜBİTAK BİLİM FUARI düzenlendi. Pandemi koşulları sebebiyle geçen yıl sergilenemeyen 2020 TÜBİTAK projelerimiz bu yıl sergilendi. Öğretmenlerimizin rehberliğinde çeşitli alanlarda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler görücüye çıktı. Okulu özleyen öğrencilerimizde, projelerini sunmanın heyecanı vardı. Ceyhan Belediye Başkan Vekili Sayın Hülya ERDEM, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Hasan BÜLBÜL, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Yalçın YILMAZ ile Okul Müdürlerimiz ve misafirlerimiz öğrencilerimizden projeleri hakkında bilgi aldı. Proje bazlı eğitimin başlangıcı olan 4006 TÜBİTAK projeleri ile proje kültürünün yetiştiği okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla 2020 TÜBİTAK BİLİM FUARI gerçekleştirildi.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızın 98. yıl dönümü Kutlama Programı'mızı Okulumuz Çok Amaçlı Salonunda Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Programı hazırlayan Türkçe Öğretmenlerimiz Esma AYKAÇ, Ebru AÇIKBAŞ DEMİR ve Tuğba ERTEKİN öğretmenlerimize ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.